World Magnetic Model 2020
Η τελευταία έκδοση του Παγκόσμιου Μαγνητικού Μοντέλου 2020 (WMM), ένα από τα βασικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν για να μοντελοποιήσει την αλλαγή στο μαγνητικό πεδίο της Γης, έχει κυκλοφορήσει. Αναπτύχθηκε από την NCEI και την British Geological Survey, με την υποστήριξη του Συνεργατικού Ινστιτούτου Έρευνας για τις Περιβαλλοντικές Επιστήμες (CIRES), το WMM είναι μια αναπαράσταση του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη που δίνει στις πυξίδες αξιόπιστη ακρίβεια.
Το WMM περιλαμβάνει τώρα “ζώνες μαύρης έκτασης” γύρω από τους μαγνητικούς πόλους, όπως ορίζεται από τη δύναμη του οριζόντιου πεδίου. Μεταξύ 2000 και 6000 nanotesla (nT) οριζόντια ισχύς πεδίου είναι η “Ζώνη Προσοχής” όπου οι πυξίδες μπορεί να αρχίσουν να γίνονται επιρρεπείς σε σφάλματα. Η περιοχή γύρω από τον πόλο μεταξύ του 2000 και του 0nT είναι η “Αναξιόπιστη Ζώνη” όπου οι πυξίδες μπορεί να είναι ανακριβείς.
World Magnetic Model | NCEI
.
Οι εταιρείες smartphone και καταναλωτικών ηλεκτρονικών εξαρτώνται από το WMM για να παρέχουν στους καταναλωτές ακριβείς εφαρμογές πυξίδων, χάρτες και υπηρεσίες GPS. Το WMM είναι επίσης το τυπικό εργαλείο πλοήγησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας, του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) και πολλά άλλα.
Μια νέα και ενημερωμένη έκδοση του WMM κυκλοφορεί κάθε πέντε χρόνια. Το τελευταίο μοντέλο WMM2020 θα επεκταθεί στο 2025
Παρασυρόμενοι Πόλοι
Δεδομένου ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης δημιουργείται από τον κινούμενο, τετηγμένο πυρήνα του σιδήρου, οι πόλοι του δεν είναι ακίνητοι και περιπλανιούνται ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο. Από την πρώτη επίσημη ανακάλυψή του το 1831, ο βόρειος μαγνητικός πόλος ταξίδεψε περίπου 1.400 μίλια (2.250 χλμ.). Αυτή η περιπλάνηση ήταν γενικά αρκετά αργή, επιτρέποντας στους επιστήμονες να παρακολουθούν τη θέση τους αρκετά εύκολα. Από την αρχή του αιώνα, αυτή η ταχύτητα έχει αυξηθεί.
Το WMM2020 προβλέπει ότι ο βόρειος μαγνητικός πόλος θα συνεχίσει να παρασύρεται προς τη Ρωσία, αν και σε μια ταχύτητα που μειώνεται σταδιακά σε περίπου 40 χλμ. Ετησίως σε σύγκριση με τη μέση ταχύτητα των 55 χλμ. Τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Χρήσεις του WMM
Ο στρατός χρησιμοποιεί το WMM για υποβρύχια πλοήγηση και πλοήγηση αεροσκαφών, ανάπτυξη αλεξίπτωτων και πολλά άλλα. Άλλοι κυβερνητικοί οργανισμοί, όπως η NASA, η Federal Aviation Administration, η US Forest Service και πολλοί άλλοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για την τοπογραφία και τη χαρτογράφηση, την παρακολούθηση δορυφόρων / κεραιών και τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας.
Οι διαδρομές αεροδρομίων είναι ίσως το πιο ορατό παράδειγμα επικαιροποιημένου βοηθήματος πλοήγησης που ταιριάζει με τις μετατοπίσεις στο μαγνητικό πεδίο της Γης. Οι αερολιμένες σε όλη τη χώρα χρησιμοποιούν τα δεδομένα για να δώσουν αριθμητικά ονόματα διαδρόμων , τα οποία οι πιλότοι αναφέρουν στο έδαφος.
“Η κλίση έχει αλλάξει μόλις πάνω από 2,5 βαθμούς τα τελευταία 22 χρόνια από τότε που άνοιξε το Ντένβερ”, δήλωσε ο Heath Montgomery, ο πρώην εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου, μετά από μια προηγούμενη ενημέρωση του WMM.World Magnetic Model 2020